Reizen naar Mazzard Farm

Je kunt in principe op drie verschillende manieren bij ons komen:

Met de auto en boot – overtochten zijn mogelijk van Hoek van Holland naar Harwich (dag of nachtboot), langere overtocht maar voor mensen die in het westen van Nederland wonen scheelt het een uur of 4 rijden naar Frankrijk. Om die reden kan m.n. de nachtboot aantrekkelijk zijn. Niet goedkoop echter want je moet dan een hut boeken, maar wellicht goedkoper als je sowieso van plan was de reis in twee delen te maken (en dus ergens een B&B moet boeken).

Vanaf Duinkerken vaart DFDS naar Dover (onze favoriete overtocht), en vanaf Calais gaan diverse opties naar Dover. Met de eurotunnel trein ten slotte reis je vanaf Calais naar Folkstone (de laatste is iets sneller dan de veerboten, maar de boot biedt meer opties de benen te strekken en iets te eten/drinken).

Met de trein – twee opties hier: met de Hoek van Holland – Harwich overtocht (zie boven) en dan per trein via Londen (ongeveer 5 uur + boot), danwel met Eurostar vanaf Amsterdam, Rotterdam of Brussel, en vervolgens van London naar Honiton of Exeter. Een reis die alles bij elkaar (afhankelijk van waar in België of Nederland de reis begint) 5 tot 8 uur zal duren. Deze optie raden we vooral aan als je bijvoorbeeld een verblijf in London in je reis wenst in te bouwen.

 

Met het vliegtuig – Mazzard Farm ligt op 15 minuten van Exeter Airport. Twee vluchten per dag van en naar Amsterdam. Voordelig als je er vroeg bij bent! (’s zomers ook vanaf Dusseldorf). Alternatief is om op Bristol te vliegen (90 minuten van Mazzard Farm), waar je keuze hebt uit KLM en easyJet.

Autoreisroutes: er zijn drie verschillende routes te volgen vanaf Oost Engeland die uiteindelijk bij ons in Devon uitkomen. In vogelvlucht:

De meest rechtreekse – zowel vanaf Harwich, Dover of Folkstone rij je richting de rondweg om London (de M25, vervolgens de M3 (richting Basingstoke), en A303 vanaf ‘junction’ 8. A303 is niet altijd 4-baans, en daarom soms wat traag. Wel rij je langs Stonehenge (hoef je zelfs de auto niet voor uit!).

De kustroute – mooie route, maar alleen te doen vanaf Dover/Folkstone, en hou rekening met een aanzienlijk langere reistijd. Sterker nog, wij raden aan als je die route neemt er een trip op zich van te maken, en ofwel aan begin (omgeving Rye, Battle en Lewis, net ten oosten van Brighton erg leuk, Brighton ook maar druk), danwel in midden (bijvoorbeeld New Forest) een extra overnachting in te bouwen. Route: A259, A27, M27, A31, A35 – niet allemaal 4-baans, en soms door steden / dorpen heen

De snelste route – zowel vanaf Harwich, Dover of Folkstone rij je richting de rondweg om London (de M25, vervolgens de M4 (richting Bristol), dan vanaf Bristol M5 (‘The Southwest’), en bij Exeter de A30 (als je tenminste naar Mazzard Farm reist). Wel ruim 50 km langer dan de M3/A303, en erg saai (allemaal snelweg).

Tip: als je met de nachtboot vanaf Hoek van Holland reist dan sta je al om een uur of 8 ‘s ochtends op de kade in Harwich. Je hebt dan dus de hele dag de tijd om in Zuid West Engeland aan te komen. Wij geven jullie graag enkele tips om van de reis een leuke dagtrip te maken.